Bayındır çiçek festivali



BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ


Ülkemizin çiçekçilik sektöründeki öncü ilçesi Bayındır’da bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin hazırlıkları başladı. 26 Nisan‘da kapılarını açacak olan Festival’in ana teması ise Begonvil çiçeği.



Çiçekler Dört Gözle Festivali Bekliyor

Bayındır Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan festival için profesyonel ekipler titizlikle çalışmaları değerlendiriyor. Bu büyük organizasyona Bayındır Belediyesi ve Bayındır Kaymakamlığı’nın katkılarının yanında Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sektör temsilcileri koordinasyon halinde. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iştirakleri olan İstanbul Ağaç A.Ş., İstanbul Beton A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANFA, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Esenler Belediyesi, sektörel kurum, kuruluş ve özel şirketler festival ile alakalı işbirliği içinde hazırlıkları takip ediyor.


Çiçek Medeniyeti; Begonvilleriyle Festivale Hazırlanıyor

Çiçekçiler, kurulan stantlarda en güzel ürünlerini sergileyerek katılımcı ve ziyaretçilerle buluşmak amacıyla; sera ve bahçelerini elden geçirmeye başladı. İlçede ise festivalin yapılacağı güzergah ve etkinlik mekanlarının düzenlenmesi, ilçenin rengarenk ve mis kokulu çiçeklerle donatılması, tarihi mekan ve yerlerin elden geçirilme çalışmaları da sürüyor



Çeşitli renkleri bünyesinde barındıran Begonvil çiçeği ana temasında şekillenen 16’ıncı Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali önceki yıllarda olduğu gibi bu yıla da çiçekleriyle Rengarenk Bir Damga vuracak. 2010 yılından itibaren uluslararası festivaller arasında giren ve ülkemizin en büyük sektörel organizasyonlarından olan Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali yine sürpriz sanatçıları evinde ağırlayacak. 


Binlerce çiçeğin sergilendiği stantların arasında çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festival; yaptığı kültürel faaliyetler, sektörel programların yanında ulusal ve uluslararası değerlerin de kaynaştığı, buluştuğu bir faaliyet olma özelliğini bu yıl da devam ettirecek. 


Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttıran festival, geçen yıllardaki 700 bin ziyaretçi sayısını aşması bekleniyor. Sürpriz etkinlik ve şovlar ile Türkiye’nin büyük sanatçılarının konuk olacağı etkinlikler 26 Nisan saat 10.00’da ilçe merkezinde başlayacak ve 3 gün sürecek.























Yorum Gönder

0 Yorumlar