Orman Asması (clematis x jackmanii) Sarılıcı Tırmanıcı bitkiler - Sarmaşık türleri

Orman Asması (clematis x jackmanii)




Orman Asması (clematis x jackmanii)

Yaban asması olarak da adlandırılır. Düğünçiçeğigiller familyasından sarılıcı ve odunsu bir bitkidir. Orman asması 6-7 metreye kadar boylanabilmektedir. Çok parlak ve renkli çiçekleri var. Mor, pembe ve beyaz renkli türleri çok yaygındır. Orman asması ılıman iklimlerde iyi yetişir.



ilkbaharda çiçeklenir ve yaz aylarında bulunduğu ortamı tamamiyle saracak yetişkinliğe ulaşır. Kışın yaprak ve çiçeklerini döker.




Ilıman iklimi seven tüm bitki türleri gibi güneşi sevmesine rağmen, Orman asmasının kökleri güneşi fazla görmemesi gerekir. Yarı güneş alan yerler tercih edilebilir.




Orman asmasının yaşam süresini ve kalitesini arttırmak için ya dikilecek yer doğru seçilmeli ki güneşten zarar görmesin ya da kök etrafına güneşten koruması için bodur bitkiler veya yer örtücü bitkiler dikilmelidir.

Böylece sarmaşık bitkisinin bulunduğu alan görsel anlamda hem daha zengin görünür hem de sarmaşığın ihtiyacı olan ortamı da doğal yollarla sağlamış olursunuz.

Direkt güneşe maruz kalan Orman asması kökleri, ihtiyacı olan gölge ve serin ortamı bulamamasından dolayı büyük olasılıkla kurur.



Her bitkinin ihtiyacı olan, özellikle yakıcı yaz aylarında yeterli sulamanın yapılmasıyla uzun ömürlü olurlar.









Yorum Gönder

1 Yorumlar